Assalamualaikum =)


In case ada yang tertanya-tanya lambaian apakah yang terhasil dari figura di bawah ini?


Ini adalah definisi sebenar lambaian dan pose SAYONARA ELC: FORUM DISCUSSION! lewls.


Hi everyone. So today marks the day of forum discussion. And guess whut?! (tengah struggle nak habeskan saki baki slang Omputih ni kemon gaez) Group aku adalah first group presenter. Girlzzz, kenapa first? At least yang kedua. Tapi bukan yang last lah, takut terkena panic disorder di pengakhiran kelas atau waktu present. Matilah-anak. Untuk pengetahuan, group aku memang semua jenis nak first dan cepat. Definisi cepat dekat sini bermaksud 'ye i nak sekarang i nak sekarang'. Semua nak jadi yang first. Tak nak yang kedua ketiga atau keempat (if you know what i mean) Uhuk uhuk. Okei lah kan? 

Ni semua sebab tak sabar sangat nak isi dalam listing name untuk forum discussion. Ended up, baru perasan our group name marked as first group by madam. Lewls. Keadaan semakin kelam dan hari semakin haru biru bila masing-masing busy nokharomz dengan kerja masing-masing. Whatsapp Group sunyi sepi. Apatah lagi ELC task, terus diketepikan. Berbisik jugak lah dengan diri sendiri.... Dah boleh cop dekat dahi kami wanita bekerjaya ke ni? Eheks, perah santan 5 minit.


Sempat eh tengok camera? Tengok la kengkawan awak tuh!

Our choosen topic is Pros and Cons of Part Time Study. Me and Jue discuss about pros while Fatimah and San discuss about cons. And we appointed Akma as our moderator on that day! (Thanks Akma for your commitment!) We have gotten all things prepared and did formal (final) discussion 3hours sebelum forum start. Entah. Ini paling dasat. Sebab waktu ni baru bebetul boleh jumpa semua sekali and final discussion. Busy kateko..... Selain itu,

Kita jugak ada aktiviti sampingan waktu praktis discussion:
1) Pergi tandas
2) Makan Mcd
3) Pergi surau
4) Makan buah jambu
5) Call boss tanya jawapan?

Tsunami apakah yang sedang melanda ini! HAAHAAHAHAH!


From left side:
Ms Akma (Moderator)
Ms Ainaa (Education Consultant) - Pros
Prof Jue (Lecturer) - Pros
Ms Fatimah (Iceps Student Association) - Cons
Ms San (HR Manager) - Cons



Anyway, goodjob gaes. You guys did it. Tapi tak harap apa-apa pun (hahaha). Cuma puas hati sebab dah settled. Banyak benda yang buat aku tertarik bila duduk dalam group ni, dari diskas forum sampai lah nak buat articles sekarang niiiieeeee. Each of us tahu peranan and masing-masing macam ada power when it comes to discussion. Everyone like:

'yaaaa i nak sekarang i nak sekarang'
'boleh tak semua submit articles by 30th?'
'i nak malam ni boleh? sebab i nak print!'
'boleh tak hari ni semua hantar link?'
'malam ni pukul 1030 malam kita semua Whatsapp call for discussion'
'esok jumpa dekat sana sini blablabla pukul blabla'
'jangan lupa isi outline, asap!'
'weh u dah makan? i nak bungkuskan'
'guys, esok present please pakai lawa-lawa, presentable gituh'


Kalau di baca dialog di atas - it is not a voice. Its our voices. I respect the rajin-ness and struggle-ness setiap orang. (hopefully this -ness will last longer) Since we have not appointed anyone of us untuk jadi ketua sampai ke penghujung task. Glad that, each of us tahu nak menggerakkan task ni sampai dateline. We keep remind each other lagi-lagi dalam fasa hectic schedule ni. Cuba tak bermain dengan emosi WALAUPUN (between the lines) hahahahahaha!

Ada jodoh, kita jumpa lagi!