Assalamualaikum =)

Betapa penuhnya jadual aku Ahad lepas: Pagi rajin kan diri buat breakfast (Macaroni Chicken & Cheese), siap-siap nak pergi kelas pagi and petang, malam konsert. Hamboi dia. Hihi lepastu malam ni pura-pura busy (ekceli setiap malam pura-pura busy) jap mengadap lappy and sepuloh tab di chrome kengkonon nak buat isaimen tapi tak bergerak punz. Asyik busy je bila entah nak free-time nya.

Well, kita sendiri pilih kita nak kehidupan yang macam mana. Macam tu lah jadinya! You will always get more than what you ask for, like everytime you ask for it. Kan? So which of the favors of your Lord would you deny, then?

Tettttt. Okay.

Sementara muda ni.... (berasa muda lagi sebab ada orang panggil 'adik Ainaa' hamagawd. Ukie thanks sebab muda kan aku, kau saja kan adik-zoned kan aku, okay #AbangH. Accepted! (in case empunya badan baca- noted that, aku accept 300% panggilan adik Ainaa ni tsk tsk. T_T)

Selalu lah nak onz-kan kalau geng-geng mengajak pergi mana-mana. Nak enjoy and nak complete-kan that THINGS WOMEN SHOULD DO BEFORE GETTING MARRIED kateko. Alahai. So last week, one of my classmate offer ticket orchestra. Hehehe. Laju je onz kan kalau bab lagha melagha nih. Konsert rock pulak tu. Wakaka! =P



So ini lah ticket nya. Al-kisah, pagi sampai petang ada kelas. Tapi bertolak dari Puncak Alam pukul 715 malam (kot) (after Maghrib) (sebab sebelum maghrib tu ada lecturer bagi tazkirah panjang lebar, haih lecturer mana pulak ni aisk =P). Sampai park area klcc pukul 815 malam and terkejar-kejar nak masuk hall. Sebab kalau lambat, kena tunggu next song. baru boleh masuk. Dah macam join acara explorace keliling Selangor-KL. Lol. Alhamdulillah, 


Rock Tri-o conducted by Mr Ahmad Muriz Che Rose.

"Muriz is the Head of Malaysia Philharmonic Youth Orchestra (MPYO). 
  
Hails from Penang, Muriz’s notable accomplishments includes appointment as Associate Music Director for M! The Opera, the first production of Malaysian opera, staged at Istana Budaya and conducted the MYPO on Merdeka Awards and The International Olympic Committee sessions meeting gala concert. 

On top of that, he is a founding member of jazz ethnic band SUHU as well as funk soul group Junkofunk with Albert Sirimal, Andy Petermon and John Thomas."

Sources: Cendana



Tak duduk dengan diaorang ni. Duduk asing. Kita ada seat khas (seat couple). Ceh. Ye ye je. Wakakaka jangan nak verangan lelebih erk! Tampo satgi hahaha. Kesian diaorang ni, asyik tanya kat mana kat mana kat mana tiket dekat aku tiket dekat aku nanti dah sampai bagitahu. Eheks.


Okei habes dah. Rock trio by Dato Hattan, Azlan Typewritter and Hazama. Sumpah best, tak tipuuuu! Hehehehe. Pastu hilang la stress setengah jam, pastuh stress balik kena jawab test memalam (erk). Pastu pergi makan dengan geng-geng ni, hilang balik stress. Lol.

Anyway, takdelah stress mana pun. Penat pun tidak! Mungkin sebab ada orang offer nak drive seharian aktiviti. Ceh! Haaaa jangan nak seronok sangat erkkkkk. Okbai!