Popular Posts

Latest Post on Blog

 Assalamualaikum =)

Aucak!


Orang kata, biar mata turun ke lensa. Jangan biar mata turun ke hati. Boleh terjejas iman nanti. Awww kencing manis.

Seperti apa yang dirancang dan dipersetujui bersama, i dan kawan-kawan travel ke Langkawi pada Ogos yang lepas. Yayyyyy! I happy to the max sebab dapat berjumpa kembali dengan kawan-kawan lama. The one yang dari Kelantan (Nini), the other one dari Kedah (Shera), and last one dari Selangor (Fatin). Dengan kesibukan duniawi masing-masing yang tidak terbatas, jarang untuk kami berborak dan berjumpa kembali walau kami duduk di bawah langit yang sama. Dapatlah tengok gelagat dan bersemuka each other di platform media sosial. Sadly, it is just a social media. Platform yang membuatkan diri i boleh bertukar-tukar perasaan, full of assumption dan tidak tetap pendirian hati. Mixed feelings! So whut? Tu masalah awak, bukan masalah saya. Lol. Okies.

So.... I plan untuk naik public transport dari depan rumah sampai lah KLIA 2.

Banyak sebenarnya method yang boleh guna untuk sampai ke KLIA. Ia bergantung pada diri masing-masing sama ada mahu menggunakan cara yang mengurangkan kos perjalanan atau cara yang secure atau cara yang costing tapi puas hati dan selesa. Memandangkan i keseorangan, tak pernah naik KLIA ekspres airport train, and i try to appreciate the value of money, so i decide untuk guna public transport yang secure, jimat masa, elak kesesakan lalu lintas, selesa dan puas hati but a lil bit costing. So KLIA ekspres yuk! Eeeeee tashabar tashabar *hentak hentak kaki*.


Untuk pembelian tiket, i suggest untuk beli online ticket KLIA ekspres airport train thru Klook apps. Harga ticket untuk return MYR93. Lebih murah bila dibandingkan dengan harga ticket kalau nak beli direct di kaunter tiket di KL Sentral. Harga tiket di kaunter adalah MYR55 untuk sehala. Tiket train ni juga valid dalam tempoh sebulan selepas pembayaran bermula date i naik train ni.

Ticket valid from: 17 September - 17 October

Kaunter tiket KLIA Ekspres Airport Train di KL Sentral


Scan barcode ticket dalam phone dekat scanner tu. Boleh juga guna Touch n Go and debit card. Untuk pengetahuan, perjalanan dari KL Sentral ke KLIA 2 mengambil masa cuma 30 minit. Ekspres kan!



Train akan berlepas setiap setengah jam. So i punya train lagi 4 minit je nak berlepas (11 pagi). Waktu ni i tak tahu pun yang i kena tekan button kat sliding door tu (ketawa puh-leashh), i assume pintu train ni di tutup awal. So i sempat duduk dekat kerusi menunggu kot-kot pintu terbuka dengan was-was nya. Muahaha funny. Last minit ada pak cik cleaner bagitahu i and tolong buka kan pintu. Kalau tak i kena tinggal and kena tunggu lagi setengah jam. Muaha tenkiu pakcik, sis terharu tsk tsk.


Pukul 1130 pagi i sampai KLIA 2 airport. Fuh i berasa 438% secure sebab sampai-sampai terus diri i dah berada dalam airport. I pun Whatsapp group #quartetescapes bagitahu i dah sampai KLIA. (Wow quartet escapes taw. Curlassssst ke tidek) Okei lepas setengah jam i sampai KLIA, Fatin pula bagitahu Fatin dah sampai KLIA. So kita pun berjumpa and selfie tenang-tenang di penjuru dinding food kiosk.

Pinky of the day

Ready dekat KLIA 12 tengah hari and flight ke Langkawi pukul 7:05 petang. Its a quite long time. Sempat makan (chicken texas & family mart oden), jalan-jalan, solat dulu and rehat dalam surau sambil menunggu Nini.

Sedang hati bergembira menunggu penerbangan ke Langkawi, kami dapat bad news sewaktu nak check and deliver bagasi. Tsk tsk tsk. (pray for us T_T)


"Miss, sorry flight ke Langkawi cancel. Boleh refer customer service counter"

HAHHHHHH. *nangis berjemaah*

I gemuruh lah lima saat sebab i dah bersemangat and mood bercuti tepi pantai sambil pakai topi and dress dah onz geela babeng. Lewls. Tapi i percaya yang setiap masalah tu ada penyelesaiannya. The only option yang ada, either burn tiket flight or reschedule flight keesokan harinya, 18/9 pukul 7 pagi.

Sebenarnya takde option lain pun since dah banyak benda kami book (hotel, games, etc), jikalau niat di hati memang nak mengembara ke negeri orang, even flight rescheduled pun i consider to accept. Bak kata omputih, whatever happens, happens. The thing is, how we handle the situation.


Anyway, walau flight cancel, AirAsia team try to arrange and manage penginapan satu malam untuk i, Fatin and Nini di Tune Hotel for one night. Dapat berteduh and menginap di tempat yang secure adalah satu kesyukuran dan nikmat yang tidak terhingga walau ada orang bagitahu kes ni adalah sebahagian daripada culture AirAsia (cancel flight & free Tune Hotel) and tak expect anything pun sebab kami tak ada purchase any travel insurance or travel protection. Konklusinya lepas ni kena ambil travel insurance. Okies :p

Dari KLIA kami kena berjalan jauhhhhhh ke Tune Hotel melalui pejalan kaki-lift-escalator dan ia mengambil masa almost 15 minit. Thank you AirAsia team (especially customer service yang banyak bersabar and acting professionally sepanjang menguruskan kami yang tak terurus ni, hampir sepuloh kali dah keluar masuk pintu airport eheks eheks :p)


OM NOM NOM! Voucher MAKAN for free meal & drink pun di beri juga right after kami check in Tune Hotel and voucher ni hanya valid untuk satu kali dinner and breakfast di Tune Hotel. Berasa satu penggantian bila dapat free meal from Tune Hotel. Al maklumlah, dah makan banyak dekat KLIA sementara nak tunggu flight ke Langkawi. Sujud syukur please.

Foot Reflexology Spa at lobby, Tune Hotel

Hehehe penat berjalan boleh memanjakan kaki kejap dekat lobby ni.

OOTD at Tune Hotel


Nak senyum ke nak nangis? Hei, kita tak ready lagi lah.

Lobby Tune Hotel

MAKAN Cafe - Outdoor Seating

Not bad jugak eh Tune Hotel ni? After check in, kami rehat dalam bilik and ready nak pergi dinner. Lapa taw!


Dinner at MAKAN Cafe

Char Kway Teow

Chicken Congee (Bubur Nasi Ayam)

Roti Jala with Chicken Curry


Reka bentuk dalaman MAKAN Cafe

Reka bentuk dalaman MAKAN Cafe

Toilet at Tune Hotel


Wuu. Muka fresh pagi-pagi nak terbang ke tew.

American Breakfast with Hot Coffee prepared by Tune Hotel

Untuk breakfast, at first nak dine-in tapi kami walk in MAKAN cafe pepagi subuh membuta and request for take away since kami dah terlambat nak mengejar masa for boarding flight. After checked baggage, kami settlekan breakfast and pengurusan diri before boarding. Bye Cooler Lumpur.

To be continued gais!


Total Kos Perbelanjaan: MYR55.30

Grab dari rumah ke LRT : MYR6

LRT Setiawangsa - KL Sentral : MYR2.80

KL Sentral - KLIA 2 : MYR46.50


Langkawi (Part I)

 Assalamualaikum =)

Aucak!


Orang kata, biar mata turun ke lensa. Jangan biar mata turun ke hati. Boleh terjejas iman nanti. Awww kencing manis.

Seperti apa yang dirancang dan dipersetujui bersama, i dan kawan-kawan travel ke Langkawi pada Ogos yang lepas. Yayyyyy! I happy to the max sebab dapat berjumpa kembali dengan kawan-kawan lama. The one yang dari Kelantan (Nini), the other one dari Kedah (Shera), and last one dari Selangor (Fatin). Dengan kesibukan duniawi masing-masing yang tidak terbatas, jarang untuk kami berborak dan berjumpa kembali walau kami duduk di bawah langit yang sama. Dapatlah tengok gelagat dan bersemuka each other di platform media sosial. Sadly, it is just a social media. Platform yang membuatkan diri i boleh bertukar-tukar perasaan, full of assumption dan tidak tetap pendirian hati. Mixed feelings! So whut? Tu masalah awak, bukan masalah saya. Lol. Okies.

So.... I plan untuk naik public transport dari depan rumah sampai lah KLIA 2.

Banyak sebenarnya method yang boleh guna untuk sampai ke KLIA. Ia bergantung pada diri masing-masing sama ada mahu menggunakan cara yang mengurangkan kos perjalanan atau cara yang secure atau cara yang costing tapi puas hati dan selesa. Memandangkan i keseorangan, tak pernah naik KLIA ekspres airport train, and i try to appreciate the value of money, so i decide untuk guna public transport yang secure, jimat masa, elak kesesakan lalu lintas, selesa dan puas hati but a lil bit costing. So KLIA ekspres yuk! Eeeeee tashabar tashabar *hentak hentak kaki*.


Untuk pembelian tiket, i suggest untuk beli online ticket KLIA ekspres airport train thru Klook apps. Harga ticket untuk return MYR93. Lebih murah bila dibandingkan dengan harga ticket kalau nak beli direct di kaunter tiket di KL Sentral. Harga tiket di kaunter adalah MYR55 untuk sehala. Tiket train ni juga valid dalam tempoh sebulan selepas pembayaran bermula date i naik train ni.

Ticket valid from: 17 September - 17 October

Kaunter tiket KLIA Ekspres Airport Train di KL Sentral


Scan barcode ticket dalam phone dekat scanner tu. Boleh juga guna Touch n Go and debit card. Untuk pengetahuan, perjalanan dari KL Sentral ke KLIA 2 mengambil masa cuma 30 minit. Ekspres kan!



Train akan berlepas setiap setengah jam. So i punya train lagi 4 minit je nak berlepas (11 pagi). Waktu ni i tak tahu pun yang i kena tekan button kat sliding door tu (ketawa puh-leashh), i assume pintu train ni di tutup awal. So i sempat duduk dekat kerusi menunggu kot-kot pintu terbuka dengan was-was nya. Muahaha funny. Last minit ada pak cik cleaner bagitahu i and tolong buka kan pintu. Kalau tak i kena tinggal and kena tunggu lagi setengah jam. Muaha tenkiu pakcik, sis terharu tsk tsk.


Pukul 1130 pagi i sampai KLIA 2 airport. Fuh i berasa 438% secure sebab sampai-sampai terus diri i dah berada dalam airport. I pun Whatsapp group #quartetescapes bagitahu i dah sampai KLIA. (Wow quartet escapes taw. Curlassssst ke tidek) Okei lepas setengah jam i sampai KLIA, Fatin pula bagitahu Fatin dah sampai KLIA. So kita pun berjumpa and selfie tenang-tenang di penjuru dinding food kiosk.

Pinky of the day

Ready dekat KLIA 12 tengah hari and flight ke Langkawi pukul 7:05 petang. Its a quite long time. Sempat makan (chicken texas & family mart oden), jalan-jalan, solat dulu and rehat dalam surau sambil menunggu Nini.

Sedang hati bergembira menunggu penerbangan ke Langkawi, kami dapat bad news sewaktu nak check and deliver bagasi. Tsk tsk tsk. (pray for us T_T)


"Miss, sorry flight ke Langkawi cancel. Boleh refer customer service counter"

HAHHHHHH. *nangis berjemaah*

I gemuruh lah lima saat sebab i dah bersemangat and mood bercuti tepi pantai sambil pakai topi and dress dah onz geela babeng. Lewls. Tapi i percaya yang setiap masalah tu ada penyelesaiannya. The only option yang ada, either burn tiket flight or reschedule flight keesokan harinya, 18/9 pukul 7 pagi.

Sebenarnya takde option lain pun since dah banyak benda kami book (hotel, games, etc), jikalau niat di hati memang nak mengembara ke negeri orang, even flight rescheduled pun i consider to accept. Bak kata omputih, whatever happens, happens. The thing is, how we handle the situation.


Anyway, walau flight cancel, AirAsia team try to arrange and manage penginapan satu malam untuk i, Fatin and Nini di Tune Hotel for one night. Dapat berteduh and menginap di tempat yang secure adalah satu kesyukuran dan nikmat yang tidak terhingga walau ada orang bagitahu kes ni adalah sebahagian daripada culture AirAsia (cancel flight & free Tune Hotel) and tak expect anything pun sebab kami tak ada purchase any travel insurance or travel protection. Konklusinya lepas ni kena ambil travel insurance. Okies :p

Dari KLIA kami kena berjalan jauhhhhhh ke Tune Hotel melalui pejalan kaki-lift-escalator dan ia mengambil masa almost 15 minit. Thank you AirAsia team (especially customer service yang banyak bersabar and acting professionally sepanjang menguruskan kami yang tak terurus ni, hampir sepuloh kali dah keluar masuk pintu airport eheks eheks :p)


OM NOM NOM! Voucher MAKAN for free meal & drink pun di beri juga right after kami check in Tune Hotel and voucher ni hanya valid untuk satu kali dinner and breakfast di Tune Hotel. Berasa satu penggantian bila dapat free meal from Tune Hotel. Al maklumlah, dah makan banyak dekat KLIA sementara nak tunggu flight ke Langkawi. Sujud syukur please.

Foot Reflexology Spa at lobby, Tune Hotel

Hehehe penat berjalan boleh memanjakan kaki kejap dekat lobby ni.

OOTD at Tune Hotel


Nak senyum ke nak nangis? Hei, kita tak ready lagi lah.

Lobby Tune Hotel

MAKAN Cafe - Outdoor Seating

Not bad jugak eh Tune Hotel ni? After check in, kami rehat dalam bilik and ready nak pergi dinner. Lapa taw!


Dinner at MAKAN Cafe

Char Kway Teow

Chicken Congee (Bubur Nasi Ayam)

Roti Jala with Chicken Curry


Reka bentuk dalaman MAKAN Cafe

Reka bentuk dalaman MAKAN Cafe

Toilet at Tune Hotel


Wuu. Muka fresh pagi-pagi nak terbang ke tew.

American Breakfast with Hot Coffee prepared by Tune Hotel

Untuk breakfast, at first nak dine-in tapi kami walk in MAKAN cafe pepagi subuh membuta and request for take away since kami dah terlambat nak mengejar masa for boarding flight. After checked baggage, kami settlekan breakfast and pengurusan diri before boarding. Bye Cooler Lumpur.

To be continued gais!


Total Kos Perbelanjaan: MYR55.30

Grab dari rumah ke LRT : MYR6

LRT Setiawangsa - KL Sentral : MYR2.80

KL Sentral - KLIA 2 : MYR46.50


 Assalamualaikum =)

Selain Mr Dakgalbi, Sweetree juga adalah restoran Korea yang quite famous dan 200% halal diiktiraf oleh Jakim sendiri. Jadi tidak usah sangsi dan gementar jikalau makan Korean cuisine di sini memandangkan restoran ini sudah pun 'dipinang' oleh berjuta lemon manusia yang majoritinya dalam kalangan orang Melayu tulen. Actually restoran Sweetree yang berkoordinasi di Ampang Point ini sudah lama bertapak di Malaysia. Cuma i and Anis yang baru menggelabah mak hayam nak pergi sini. I lagi berasa semangat sebab Anis drive all the way from Seremban, uyoooo *tepuk tangan berjemaah*. Tiber.

Honestly, ni adalah kali pertama i and Anis menjejakkan kaki di restoran Sweetree. Apa yang menarik sangat makan di restoran Sweetree ni, i and Anis boleh pilih either nak makan Korean Authentic Barbeque atau A La Carte. Guess, kita pilih menu apa?! "A La Carte!" "A La Carte!" "A La Carte!" *budak-budak hingusan menjerit sambil pegang sepanduk A La Carte* Eheks eheks. So we go for 'A La Carte menu since our main reasons datang sini sebenarnya nak try Sweetree Cheese Chicken. At the same time, i and Anis try to change our Tomyam Campur vibes to Tteok-bokki vibes sekejap. Sedap ke tidekkkkk? Muehehe.




Tak usah risau sebab dekat sini ada parking khas untuk pelanggan Sweetree tapi ada beberapa lot saja. Hehe. Waktu i datang dengan Anis, tak dapat pun park dekat park khas Sweetree memandangkan Sweetree park penuh tapi kebetulan pulak ada 2 lot parking kereta yang kosong sebelah menyebelah.  Lepastu i dengan Anis sampai di Sweetree serentak. So sempat lah masuk parking itew. Kesimpulannya, i dengan Anis always attached to each other. Lewls.








Sanitize your hand first!





Restoran Sweetree menyediakan free starter atau set pembuka selera seperti Kimchi, Tauhu Goreng, Lobak Putih, Bubur Nasi, Salad, Ikan Bilis Goreng sebelum main menu sampai and terhidang. I makan Bubur Nasi dengan Ikan Bilis Goreng dan Kimchi. Hehe boleh lah masuk walau i tekak Melayu khen. Aicewah :P




Tempat makan i and Anis (2nd floor). Jikalau bawa anak kecil, automatically tempat makan 1st floor sebab kids are not allowed here. Hewhew.



[RM 49.90] 1/2 Cheese Chicken
Half Cheese Chicken ni ada pilihan flavour. So we preference for buldak sauce & original. I suggest untuk ambil buldak sauce & sweet and spicy sauce. Original cheese chicken ni bila dah lama terhidang sementara nak makan kimbab, topoki, etc dia akan keras mengekung and sejuk compare to buldak sauce, walau dah lama terhidang still lembut and juicy pabila di makan begitu sahaja. Nyum nyum.


[RM 24.90] Jumeok Bab (Korean Rice Balls) + Bul Dak Ramyeon.
I prefer ambil flavored rice balls as in Bulgogi (beef), Haemul (seafood), Camchi (tuna), Kimchi etc. Since i punya seaweed rice balls ni tasteless macam tuan empunya badan muahaha. So we pulaukan rice balls and makan ramyeon instead :P


[RM 21.90] Pizza Topoki or Beef Bolognese Rice Cakes.
SEDAP DO'OH DO'OH! First time merasa rice cakes ni. Quite heavy and banyak sangat portion dia. Ohmaiii. Siapa nak habiskan ni Anis? Helpppppp. Kahkah. Antara menu yang sangat menghendaki nak makan bila terhidang atas meja walau i tak minat sangat rice cakes ni sebab dia macam i mengunyah gula-gula getah. Penat and boleh kurus pipi i. Makan sambil exercise pipi gitew. Hewhew.

Next time i nak try Cheese Topoki. Untuk pengetahuan, kebiasaannya customer akan order and try Cheese Topoki compare to Pizza Topoki.


[RM 21.90] Original Sun Dubu Jjigae.
Jjigae means stew and stew is better than soup ihiks ihiks. Har har har. Sedap sungguh sampai sekarang la i menelan air liur. Spicy tofu stew yang buatkan i teringat-ingat sampai masuk mimpi. The stew rich with heavy ingredients juga like rice cakes, seafood, sayurans. Sedap makan time panas-panas berasap tu. Lewls.


[RM 14.90] Beef Normal Kimbab (Beef or Chicken)

Actually dia boleh pilih either nak BBQ saja, or Mayo saja or mixed both. I and Anis preference for BBQ and Mayo. Seboleh-bolehnya. Bhahahaha!


Hai kenapa senyum sorang-sorang tangan kiri atas meja tew?


Interior Design Sweetree.




1st floor for family yang bawa kids.









Toilet yang super cantik dan kemas. Kerusi pun cantik tsk tsk.


Surau at 3rd floor.


Payment method

Money sanitizer. Lol.

Actually sesiapa pun boleh datang sini untuk mencari pengalaman makan di restoran Sweetree ni. Fret not selain Korean cuisine, ada juga provide local food as in Bokkeum Bab (fried rice like nasi goreng pattaya, nasi goreng kampung, nasi goreng cina), western, pasta, side dish for kids. Apa yang i boleh pesan, beristighfarlah ketika melihat menu sebab portion dia besar and banyak yakmat muahahaha. Unless datang bersama satu pasukan sorakan Aerodance.

Halal Korean Cuisine, Sweetree.

 Assalamualaikum =)

Selain Mr Dakgalbi, Sweetree juga adalah restoran Korea yang quite famous dan 200% halal diiktiraf oleh Jakim sendiri. Jadi tidak usah sangsi dan gementar jikalau makan Korean cuisine di sini memandangkan restoran ini sudah pun 'dipinang' oleh berjuta lemon manusia yang majoritinya dalam kalangan orang Melayu tulen. Actually restoran Sweetree yang berkoordinasi di Ampang Point ini sudah lama bertapak di Malaysia. Cuma i and Anis yang baru menggelabah mak hayam nak pergi sini. I lagi berasa semangat sebab Anis drive all the way from Seremban, uyoooo *tepuk tangan berjemaah*. Tiber.

Honestly, ni adalah kali pertama i and Anis menjejakkan kaki di restoran Sweetree. Apa yang menarik sangat makan di restoran Sweetree ni, i and Anis boleh pilih either nak makan Korean Authentic Barbeque atau A La Carte. Guess, kita pilih menu apa?! "A La Carte!" "A La Carte!" "A La Carte!" *budak-budak hingusan menjerit sambil pegang sepanduk A La Carte* Eheks eheks. So we go for 'A La Carte menu since our main reasons datang sini sebenarnya nak try Sweetree Cheese Chicken. At the same time, i and Anis try to change our Tomyam Campur vibes to Tteok-bokki vibes sekejap. Sedap ke tidekkkkk? Muehehe.




Tak usah risau sebab dekat sini ada parking khas untuk pelanggan Sweetree tapi ada beberapa lot saja. Hehe. Waktu i datang dengan Anis, tak dapat pun park dekat park khas Sweetree memandangkan Sweetree park penuh tapi kebetulan pulak ada 2 lot parking kereta yang kosong sebelah menyebelah.  Lepastu i dengan Anis sampai di Sweetree serentak. So sempat lah masuk parking itew. Kesimpulannya, i dengan Anis always attached to each other. Lewls.








Sanitize your hand first!





Restoran Sweetree menyediakan free starter atau set pembuka selera seperti Kimchi, Tauhu Goreng, Lobak Putih, Bubur Nasi, Salad, Ikan Bilis Goreng sebelum main menu sampai and terhidang. I makan Bubur Nasi dengan Ikan Bilis Goreng dan Kimchi. Hehe boleh lah masuk walau i tekak Melayu khen. Aicewah :P




Tempat makan i and Anis (2nd floor). Jikalau bawa anak kecil, automatically tempat makan 1st floor sebab kids are not allowed here. Hewhew.



[RM 49.90] 1/2 Cheese Chicken
Half Cheese Chicken ni ada pilihan flavour. So we preference for buldak sauce & original. I suggest untuk ambil buldak sauce & sweet and spicy sauce. Original cheese chicken ni bila dah lama terhidang sementara nak makan kimbab, topoki, etc dia akan keras mengekung and sejuk compare to buldak sauce, walau dah lama terhidang still lembut and juicy pabila di makan begitu sahaja. Nyum nyum.


[RM 24.90] Jumeok Bab (Korean Rice Balls) + Bul Dak Ramyeon.
I prefer ambil flavored rice balls as in Bulgogi (beef), Haemul (seafood), Camchi (tuna), Kimchi etc. Since i punya seaweed rice balls ni tasteless macam tuan empunya badan muahaha. So we pulaukan rice balls and makan ramyeon instead :P


[RM 21.90] Pizza Topoki or Beef Bolognese Rice Cakes.
SEDAP DO'OH DO'OH! First time merasa rice cakes ni. Quite heavy and banyak sangat portion dia. Ohmaiii. Siapa nak habiskan ni Anis? Helpppppp. Kahkah. Antara menu yang sangat menghendaki nak makan bila terhidang atas meja walau i tak minat sangat rice cakes ni sebab dia macam i mengunyah gula-gula getah. Penat and boleh kurus pipi i. Makan sambil exercise pipi gitew. Hewhew.

Next time i nak try Cheese Topoki. Untuk pengetahuan, kebiasaannya customer akan order and try Cheese Topoki compare to Pizza Topoki.


[RM 21.90] Original Sun Dubu Jjigae.
Jjigae means stew and stew is better than soup ihiks ihiks. Har har har. Sedap sungguh sampai sekarang la i menelan air liur. Spicy tofu stew yang buatkan i teringat-ingat sampai masuk mimpi. The stew rich with heavy ingredients juga like rice cakes, seafood, sayurans. Sedap makan time panas-panas berasap tu. Lewls.


[RM 14.90] Beef Normal Kimbab (Beef or Chicken)

Actually dia boleh pilih either nak BBQ saja, or Mayo saja or mixed both. I and Anis preference for BBQ and Mayo. Seboleh-bolehnya. Bhahahaha!


Hai kenapa senyum sorang-sorang tangan kiri atas meja tew?


Interior Design Sweetree.




1st floor for family yang bawa kids.









Toilet yang super cantik dan kemas. Kerusi pun cantik tsk tsk.


Surau at 3rd floor.


Payment method

Money sanitizer. Lol.

Actually sesiapa pun boleh datang sini untuk mencari pengalaman makan di restoran Sweetree ni. Fret not selain Korean cuisine, ada juga provide local food as in Bokkeum Bab (fried rice like nasi goreng pattaya, nasi goreng kampung, nasi goreng cina), western, pasta, side dish for kids. Apa yang i boleh pesan, beristighfarlah ketika melihat menu sebab portion dia besar and banyak yakmat muahahaha. Unless datang bersama satu pasukan sorakan Aerodance.

The Author, EST 2010

About Me

Assalamualaikum and Hi girls and guys,
Just call me Ainaa.
Passionate in Sambal Petai Udang.
Thanks for read, love. Xoxo.

Featured posts

Travel Journey

@_aonaa